dilluns, 8 d’agost del 2011

Refugi antiaeri del Serral, els Monjos

En plena Guerra Civil Espanyola, entre finals de 1937 i principis de 1938, es va construir l’aeròdrom dels Monjos. Un camp d’aviació militar amb una superfície aproximada de 50.000 m2, distribuïts en tres pistes i que va forma part de la xarxa de camps de l’Aviació Republicana al Penedès, coneguts com del Vesper de la Gloriosa.
    
     
Per protegir dels bombardeigs aeris a totes les persones que hi havia de servei en aquest aeròdrom, es va construir en un extrem un refugi antiaeri conegut com el del Serral, a una profunditat de 10 metres i amb un recorregut interior d’uns 70 metres.
    
     
Aquest refugi, del qual encara es conserven les 3 xemeneies de ventilació, es pot visitar en el Parc de la Memòria de la Guerra Civil juntament amb Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (Ciarga), a Santa Margarida i els Monjos.
     
De la visita efectuada al refugi del Serral, el passat dia 24 de juliol, aquí teniu aquestes fotografies.
        
Fotos i text Josep Maria Contel
Informació i contacte:
Telèfon: 93 898 25 14 -- www.aviacioiguerracivil.com i www.santamargaridaielsmonjos.cat

1 comentari:

  1. Gracies Josep Maria per posar al nostre abast aquet refugis que potser son mes dificils de poguer visitar ja que son fora de la ciutat. Es impresionan aquest refugi, puc veure que hi ha molta humitat, el mal que pateixan mols dels refugis.

    ResponElimina